Huivipäivä
 Hei ja moi. Olen vähän huiveillut tässä viime aikoina. Nuo ylemmät aloitin tosin jo kesällä, kun löysin jämäkätköistä ihanaa silkkitweed-lankaa, en muista enää merkkiä, kun vyötteet on mennyttä. Olen noista värikkäistä joskus tehnyt pikkuisen villapaidan. Ja valkoisesta aloittanut vauvanhousuja, mutta ne ovat edelleen keskeneräisinä jossain. Valkoisen kanssa otin mustaa bambulankaa, koska se oli suunnilleen samanvahvuista. No, ainakin niistä tuli nyt jotain. Tein pelkkää ainaoikeaa niin pitkään kuin lankoja riitti, ja sitten yhteen, eli ovat siis tuubeja.

Kolmiohuivi sen sijaan.....Uuh! Kävin syyslomalla Jyväskylän Titityyssä (ja saatoin taas seota hieman). Halusin kokeilla tätä upeaa Madelinetosh-lankaa, josta kaikki puhuu. Ja se onkin täydellistä! Käsinvärjättyä merinovillaa, niin kaunista että sitä voisi vain tuijottaa. Vyyhti näytti pieneltä, mutta siitä riitti hyvin huiviin ja vähän ylikin. Keriminenkin oli silkkaa juhlaa.

Etsin netistä jotain kolmiohuivin ohjetta ja löysin Ravelrystä ilmaisen ohjeen nimeltä Age of Brass and Steam Kerchief. Meni muutama hermo kun opettelin ja mietin, miten ihmeessä tehdään langankierto niin, että tulee tuollainen reikä, muutaman sentin purinkin, mutta sitten jotenkin loksahti, ja käsitykseni mukaan huivi näyttää likimain siltä miltä pitäisi. Ja tuntuu pehmeältä ja suloiselta.Kommentit

  1. Oi miten ihana oranssi kolmio! Katselen aina ahneesti kuviasi. Itsellä ei pysy puikot kädessä, ja kesän 2013 projekti on vieläkin ensimmäistä silmukkaa odottelemassa kaapissa.

    VastaaPoista
  2. Oo, kiitos! Toi oranssi on kyllä ihana :) Ja ota vaan puikot käteen, tarpeeks kauan kun oot pitänyt, niin ne pysyy, ihan liimautuu.... Ihanaa syssyä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit