Hovineito ahdingossa


Koin viime syksynä ahdistuksen hetkiä, kun aloitin tällaista Hovineito-sukkaa. En päässyt ollenkaan sen sielun ytimeen ja syövereihin, ja se jäi kesken. Nyt keväiseen aikaan (kohta jo kirsikkapuut kukkivat Kiotossa) otin ohjeen uudelleen koetukseen ja selätin sen tällä kertaa, jollain tasolla edes. Lankana on Louhittaren luolan Väinämöinen Sport, ja selvästi aika ohut lanka tähän. Teen seuraavan kokeilun, jos joskus uskaltaudun, perus seiskaveikasta tai vastaaavasta, luulen että paksusta langasta vois olla aika jees.


Hauskat kiekurat näistä kuitenkin tuli, ja suurista suunnitelmista huolimatta nämä jää mulle itselle, koska sen verran virheitä jäi... Huokaus.Samaan aikaan sukkaprojektin kanssa mulla oli menossa tämä kirja, Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Kirjoittaja lähtee Japaniin tutkimaan 1000-luvun alun hovinaisen Sei Shonagonin kirjoittamaa Tyynynaluskirjaa. Kirja (tai kumpikin niistä) on hurjan kiehtova ja ajatuksia sekä litstojentekemishalua herättävä. Suosittelen hovineitojen ystäville.

[Sei Shonagon kirjoittaa]
Miellyttäviä asioita:
Kun löytää ison kasan tarinoita joita ei lukenut. Tai saadessaan käsiinsä toisen osan tarinasta jonka ensimmäisestä osasta piti.


Kommentit

Suositut tekstit