Kaikille päättelyn ystäville ja etenkin epäystäville


Neuletöiden päätteleminen on joskus aika tuskaa niin minulle kuin monelle kanssaneulojalle. Ei millään jaksaisi, etenkään kun on tehnyt jotain tosi moniväristä ja -lankaista. Mutta mutta, minua potkaisi sellainen onni tässä muutama viikko sitten, että sain ystävältäni Marialta tällaisen päättelyneulan, jota sanotaan myös neuleneulaksi tai villaneulaksi. En ollut törmännyt moiseen kapineeseen ennen, mutta Maria vakuutti, että se on hurjan kätevä. Ja kun päättelin tuota edellisessä postissa esiteltyä tilkkupeittoa, kävi ilmi, että se tosiaan on. Langanpäitä nimittäin oli, mutta tällä neulalla päättely on yhtä juhlaa.

Neula on tuollainen kahden millin puikkoa muistuttava kapine, jonka päässä on lenkki. Siihen on helppo pujottaa lanka, ei tarvitse ujuttaa pikkuriikkiseen neulansilmään...


Yhdeksänvuotias osaa myös varsin hyvin päätellä tässä neulalla, ja nämä tilkkupeiton jämälangoista tehdyt lapaset hän onkin päätellyt ihan itse.

Sitä mä en vain tiedä, että mistä näitä ihmekapistuksia saa. Käsityömessuilla ja nettikaupoissa kannattaa pitää simmut auki. Yritän pitää huolta tästä ainokaisestani nyt, ettei se vain katoa ja etten vain joudu palaamaan tavisneuloihin.

Huomio! Juuri tulleen tiedon mukaan ainakin käsityöpuoti Silmu & Solmu myy villaneula-nimellä näitä. Great!Kommentit

Suositut tekstit