Titityytä ja säärystintä

Syysloman kunniaksi vierailin Keski-Suomen helmessä, Jyväskylässä ja ehkä maailman söpöimmässä lankakaupassa Titityyssä. www.titityy.fi

Se ottaa paikkansa Toivolan vanhalla pihalla Jkl:n syvämessä. Hurmaava kuin mikä! Kiertelin ja pohdin lankaostoksia kauan, mutta loppujen lopuksi vaihtoehtoja oli liikaa, enkä ostanut mitään, runsaudenpula iski. Pitää mennä tyynenä ja harkittuna uudelleen. Ostin kuitenkin jotain pientä eli neliönmuotoiset puikot. Niiden pitäisi säästää ranteita neuloessa. Pakko testata, koska en ihan ehkä tajunnut että miksi.


Sitten muutama nappi, joita en varmaan ehkä ikinä raatsi käyttää mihinkään. Ensi kertaan, Titityy!
 
Sitten säärystinosuus. Olin ennen Titityy-vierailua hullaantunut tähän lankaväripalettiin ja aloittanut säärystimet. Jonkinlaista pikkurilliä säästävää puikkoa tahi muuta laitetta olisin kaivannut, kun jouduin neuloosin valtaan enkä voinut lopettaa vaikka uni tuli. No, siinä ne nyt sitten on.


Lankojen erotteleminen näissä monivärisissä on muuten ärsyttävää puuhaa, ne vaan menee solmuun vaikka ihminen mitä tekisi. Siinä tarvitsee kuninkaallisen langanselvittelijän tai jos ei sellaista ole saatavilla, pitää istua pyörivällä tuolilla ja pyöriä samaa vauhtia kuin neule liikkuu kädessä. Testatkaapa.
 

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit