Musta neulepaita on vihdoin valmis ja päässyt ulkoilemaan


 Hei! Minulla on kohta kuukauden ollut tällainen pikkainen paitaprojekti menossa. Ajattelin uskaltautua pitkästä aikaan tekemään neulepaitaa. Jotenkin ne aina menevät pieleen, ja tätäkin toki purin alkuunsa kerran. Mutta sitten reipastuin. Lanka on tanskalaista Geilskiä, aivan hurmaavaa lankaa, joten olen jo hehkuttanutkin. Tosi mukava neuloa, ja päällä kivan tuntuinen. Geilskiä saa lankakauppa Snurresta Helsingistä, ja siellä on tullut muutama kerta vierailtua tänä kesänä.



Tein ihan yksinkertaisen mallin: 180 silmukkaa pyöröpuikoilla numero 4, eli 90 silmukkaa per puoli. Pari riviä ainaoikeaa helmaan, sitten kilkutusta hihansuihin asti, ja selkä- ja etupuoli erikseen. Virkkasin pari kerrosta yläreunaan, takapuolelle yhden enemmän, jotta tietäisi, kumpi puoli on kumpi puoli. Hihat tein aika summassa: aloitin hihansuista pienellä silmukkamäärällä ja levensin, kunnes hihan leveys oli hiha-aukon mittainen. Ei tullut ihan kokohihoja, mutta ei se mitään, nämä ovat hyvät.



























Oikeastaan ihan onnistunut tekele. Mustasta on vähän vaikea saada selvää näin kuvassa, mutta tässä se nyt on. Vehreissä maisemissa kotikaupungissani. Olikin muuten aika sopiva asu tähän päivään, kun välillä paistoi kuumasti aurinko ja välillä tuli kylmyys kesken kaiken.
Terveiset puun oksalta kaikille!



Kommentit

  1. Tosi kiva neule ja erityisesti toi pääntie! Just tän kesän vaate vajaine hihoineen. Käyttäisin paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks! Toivottavasti tulee käytettyä. Uskoisin kyllä, kun se on niin mukava...:)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit